donderdag 8 september 2016

In 28 dagen van gifbelt naar tempel..

In 28 dagen van gifbelt naar tempel..
Inspirerend boek, een paar dingen er uit gepikt:
* Biologisch vlees te duur? Koop in plaats van elke dag normaal vlees (lees: barre omstandigheden voor de beesten, volgespoten met hormonen en antibiotica en zeer milieubelastend) voortaan 2 x in de week biologisch vlees. Beter voor je portemonnee, voor je lijf, voor het beest en voor het milieu.
* Gezonder en bewuster eten betekent niet dat je niet meer kunt genieten. Volstouwen maakt plaats voor echt genieten.
* Voeding is de belangrijkste brandstof voor je lichaam, een benzine-auto tank je toch ook niet met diesel?
* Let op E621 en alle andere E nummers (toegevoegde, niet natuurlijke ingrediënten) Alles eindigend op –ose Wit brood (1 bom suiker, geen voedingsstoffen) Voorgepakte producten (met wekenlange houdbaarheidsdatum) "Verse" groenten uit bijvoorbeeld Zuid-Amerika (hoe vers denk je zelf dat dat nog is na 3 dagen in een hangar..) witte rijst, gewone pasta, kant en klaar mixen enz. Blijf je eigen verstand gebruiken naast reclame en aantrekkelijke etiketten, voorbeeld: Light pindakaas bevat dan wel 14 gram minder vet, maar het suikergehalte is wel gestegen van 9 naar 30 gram...
* Mooie maatstaaf: voedsel dat leeft, gaat ook in afzienbare tijd dood.
* "Geen suiker toegevoegd" betekent in 99% van de gevallen wel zoetstoffen en andere ingrediënten. In principe is alleen de suiker die van nature in fruit aanwezig is ‘goede’ suiker.
* Geen keukenzout maar zeezout *Geen “fabrieksbrood” maar “echt” brood van een echte bakker, volkoren, speltbrood en zuurdesem
* Verzorgingsproducten bevatten ook veelal allerlei onnodig toegevoegde ingredienten. Kies voor pure producten zoals bijv. Jojoba olie. (weet wat je op je lijf smeert)
* Als iemand vraagt of je zin hebt in eten, kijk dan niet op de klok, maar luister naar je lijf En je bord niet leeg eten zonde? Door eten terwijl je lijf genoeg heeft is meer zonde.
Amen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten